Home / Bad / Prästens badkar

Prästens badkar

Prästens badkar | Strax söder om Viks hamn finns en världsunik blomliknande formation i den steniga kustremsan. Troligen är badkaret en så kallad sandvulkan som bildats på havsbotten för 500 miljoner år sedan då havsbotten i dessa trakter var vulkaniskt aktiv. Det finns omkring hundra sådana ”badkar” på Österlen, men endast detta vid Vik är synligt. Det sägs att en präst en gång i tiden nyttjade formationen som badkar.

Solnedgång | Har du möjlighet så tillbringa en sommarkväll vid Prästens badkar. Duka upp en picknick och invänta den vackra solnedgången över hällarna. Ta med badkläder och bada från klipporna eller provbada självaste Prästens badkar. Men se upp för klipporna – dyk aldrig om du inte känner platsen!

Havsöring på Österlen | I början av andra världskriget upptäckte två Österleningar att inte bara åar och sjöar gömde blanka fina öringar. De testade att fiska från kusten och upptäckte till sin stora glädje att havsöringen högg på deras beten. Med tiden förfinades metoderna för att fånga havsöring och idag lockar det utmärkta fisket havsöringsfiskare från när och fjärran.

Läs mer om Prästens badkar i Wikipedia