Home / Kivik / Lödahus Chokladkultur
lodahus

Lödahus Chokladkultur

För chokladentusiasten – och för övrigt alla som gillar sådant som smakar gott på ett vuxet sätt – är ett besök hos Lödahus Chokladkultur nödvändigt vid vistelse i eller passage igenom Kivik. Här erbjuds en chokladupplevelse för alla sinnen med chokladtillverkning, chokladprovningar och workshops i konsten att tillverka choklad. Lär om chokladens historia, hur choklad blir till och varför inte skapa lite egen choklad!?

Nej, det är ingen slump att ordet kultur ingår i namnet. Efter bara några minuter i denna chokladens hemvist förstår jag att choklad är ett hantverk med rötter i skilda delar av världen i olika tider. Choklad från Sydamerika kan således skilja sig monumentalt från choklad från Sydamerika dit spanjorerna inte nådde. Här finns mycket att lära – och smaka på.

Lödahus Chokladkultur är en mobil och flexibel företeelse med säten utanför Kivik på Österlen och Malmö i Skåne som kan besökas i sin experimentsfulla “chokladfabrik” och butik utanför Kivik och på sitt fridfulla chokladcafé i Malmö, där man bl a säljer handgjord choklad och dryck. Där kan du även se och lära känna exotiska kryddor, örter, recept och redskap från aztekernas tid till vår egen. Lödahus Chokladkultur vänder sig till företag såväl som till privatpersoner.

www.chokladkultur.se